Profit target - ano nebo ne ?

  V poslední době se často setkávám s tímto pojmem v diskuzních foréch trading komunit. Smyslem profit targetu neboli cílování zisku, kdy obchodník uzavírá pozici je modelování plánu zisku a tím snížit riziko obratu trhu. Na druhou stranu fixně stanovený profit target předčasně úřízne hezky narůstající zisk a zabrání tak využítí celého pohybu.




  Já osobně se na trhu rozhoduji podle momentální nálady na trhu a profit target si jen posouvám v myšlenkách. Když vidím tvořící se rezistenci nebo riziko korekce tak z pozice vystoupím, když se však trh vyznačuje silným trendem a přetlakem nabídky či poptávky nechám zisk pěkně narůst.

  Myslím, že pevný profit target na takovou burzu jakou je Betfair (trh sportovních sázek má určitá specifika odlišujícího se od komoditního či finančího) spíše nepatří a v mém stylu tradingu by měl negativní efekt. Ne nadarmo se říká "Cut your losses and let your profits run”.

2 comments:

  1. Ahoj,
    pekne napsany, osobne bych spis pevne urcoval stop loss nez profit target. Profity se daji pilovat postupne (treba odchazet z trhu po castech), ale clovek by se mel zavcas naucit prijimat ztratu a nechodit za hranice, ktere si urcil. jasny ze i SL se da v hlave posouvat podle aktualni situace, ale kdyz uz neco pevne stanovovat, tak radsi stop loss. Tvuj nazor? :-)

    ReplyDelete
  2. Souhlasim s tebou Tome, pevne nastaveny stoploss zabrani tomu doufani, ze se trh obrati a tim omezi obrovske ztrata, pac se stejne neobrati:) A kdyz budou ztraty pevne dane a profity neomezene tak to podle vypoctu dava neomezene zisky:)

    ReplyDelete